Theorie-examen

Voordat je een praktijkexamen mag doen, doe je eerst een theorie-examen bij het CBR. Dit mag je vanaf 16 jaar doen. Tijdens het examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Het theorie-examen duurt 30 minuten. Soms heb je meer tijd nodig bij het maken van een examen. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening. Dan kun je bij het CBR extra tijd aanvragen (15 minuten).

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening dan kun je gebruik maken van een individueel examen. De vragen worden dan voorgelezen door een medewerker van het CBR of door de computer.

Zie hier een demonstratie van het CBR.

Tussentijdse Toets

Wij als Autorijschool Karin bieden onze kandidaten de RIS methode aan. Op ongeveer driekwart van je rijopleiding doe je de tussentijdse toets.

Wat is de tussentijdse toets eigenlijk?

De tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt net zo lang als een praktijkexamen en je moet dezelfde handelingen uitvoeren. Bij de tussentijdse toets wordt je getoetst op een aantal factoren: verkeers-deelname, bijzondere verrichtingen en zelfstandig rijden. Mocht je de bijzondere verrichtingen vlot, veilig en zelfstandig uitvoeren dan verdien je vrijstelling voor het rijexamen. Je krijgt tenslotte nog tips van een CBR-examinator.

Zie hier een demonstratie van het CBR.

Praktijkexamen

Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden. Het examen duurt in totaal 55 minuten.

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Het rijexamen bestaat uit twee delen. Een deel moet je zelfstandig kunnen rijden naar een bepaalde bestemming. En het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. De examinator let daarbij nog meer op voertuigbeheersing, voorrang verlenen en het kijkgedrag.

Zie hier een demonstratie van het CBR.

Faalangstexamen

Ben jij extreem zenuwachtig of heb je last van faalangst? Dan kan een faalangstexamen je helpen. Het examen duurt 1 uur en 20 minuten. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De tijd die overblijft is bedoeld voor een time-out om zoveel mogelijk rust te creëren tijdens de rit.

Uiteraard moet je wel precies hetzelfde kunnen als kandidaten die het gewone rijexamen doen. Als wij tijdens de praktijklessen merken dat jij erg zenuwachtig of faalangstig op verkeerssituaties reageert kunnen wij in overleg met jou en je ouders/verzorgers een faalangstexamen inplannen.

Zie hier een demonstratie van het CBR.

Bent u geïnteresseerd in onze rijschool en wilt u met ons in contact komen? Ga dan direct naar…

© Copyright - Autorijschool Karin 2023